vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail.
Tilmeld dig her
Skriv til john@nomedica.dk, hvis du evt. ønsker at annoncere på vegetarbladet.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

 

Hvorfor jeg blev vegetar

Min beretning om at gå fra alm. altædende menneske startede for lang tid siden da jeg læste om sygdomme i tyktarmen.

Der var lavet nogle undersøgelser i USA hvor man mente at kød var årsag til stigning af tyktarmskræft. Da jeg altid har været obs. på det jeg putter i munden, blev jeg interesseret i andre artikler om, hvad kød gør ved kroppen.

Jeg følte mig tung i kroppen hver gang jeg havde spist kød, og læste at kødet er det fødemiddel der ligger længst i tarmene for at blive fordøjet. Oksekød er værst.

Jeg spiste mindre og mindre kød til hverdag, og hvis det skulle være, så var det kylling, fisk, lam og lign.

En dag så jeg i tv hvorledes vi behandler kyllinger i bur. Føj for den. Det var stødet til at jeg helt holdt op med at spise kød. Det var MIN protest til den manglende dyrevelfærd som jeg mere og mere blev klar over udeblev.

I dag taler vi jo ikke om dyreopdræt, men om ”produktion” af dyr, altså i lighed med f.eks. metaldåser eller et andet industriprodukt. Dyrenes tarv er efterhånden helt gledet i baggrunden for at få et økonomisk udbytte.

Rent ernæringsmæssigt har vi mennesker IKKE brug for kød som næringsmiddel har jeg fundet ud af. Faktisk er det rigtigt sundt IKKE at spise kød. Vi kan i dag få alle de nødvendige proteiner, kulhydrater og fedtstoffer samt div. mineraler/vitaminer og fedtstoffer gennem den vegetariske kost.

Vores miljø bliver i den grad belastet af vores PRODUKTION af dyrene. En anden artikel fortalte at der skal 8-10 kg korn til for at fremstille 1 kg. Kød – det var tankevækkende. Sådan er det gået slag i slag med flere og flere oplysninger om bivirkningerne ved at spise kød, så i dag er er jeg helt overbevist om at det hjælper både dyr, mennesker, natur og miljø hvis alle spiste vegetarisk.

Nu er dette jo min holdning og jeg respekterer selvfølgelig de mennesker som har en anden holdning til det at spise kød. Jeg nævner aldrig for andre min holdning uopfordret. Kun hvis de spørger. Til de mest aggressive kritikere af min holdning siger jeg at jeg er holdt op med at spise ”lig”. Det kan jeg se giver eftertænksomhed til kritikeren.

Jeg har det bedre i min krop efter et måltid i dag. Maden ligger ikke så tungt i maven og jeg føler en anden slags lethed i kroppen samtidig med at mit energiniveau er steget.

Alt er jo udvikling for os alle og vi bliver jo klogere og klogere (selvom det ikke ser sådan ud nogen gange), men det går faktisk fremad, så jeg er fuld af fortrøstning at engang i fremtiden (50-100 år) vil mindst 50% være vegetarer.

Med venlig hilsen
Sørren

keyword:
beretning

Kilder og vigtige links til hjemmesider med relation til veganerkost:

Juel Fuhrman, M.D. Foredrag, workshop og især bøgerne: Fasting and Eating for Health – a Medical Doctors Program for Conquering Disease og Eat to Live.
Hans hjemmeside
Hans blog

T. Colin Campell, Ph.D. fra Cornell University i USA: Bogen The China Study samt hans foredrag og artikler om sammenhæng mellem kostvaner, sundhed og levealder. http://www.tcolincampbell.org  

Dean Ornish, M.D. PMRI. Preventive Medicine Research Institute. Bøger, forskning, artikler, foredrag.
http://www.pmri.org/index.html  

John McDougall, M.D. Founder and Director, McDougall Wellness Center. Hans bøger, nyhedsbreve og artikler. http://www.drmcdougall.com/

Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D.
Hans bog Prevent and Reverse Heart Disease samt artikler og foredrag.
http://www.heartattackproof.com   

Neal D. Barnard, M.D. Bøger, foredrag, artikler, samt artikler mv. fra Physicians Committee for Responsible Medicine. http://www.nealbarnard.org

PCRM. Artikler mv. fra Physicians Committee for Responsible Medicine. http://www.pcrm.org/  

William Harris, M.D. The Scientific Basis of Vegetarianism.
http://vegsource.com/harris/

Michael Greger, M.D. Bøger, artikler og videoer.
http://www.veganmd.org

Michael Klaper, M.D. Institute of Nutritional Education and Research. http://doctorklaper.com

Leila Masson. MD, MPH, FRACP, DTMH, IBCLC. Børnelæge. Specialist i Autisme, ADHD o.l. Artikler, foredrag, interviews.
http://leilamasson.com

John Robbins. Bøger, film, intervies, artikler. http://www.johnrobbins.info 

Jeff Novick, RD, MS, LD, LN. Artikler, foredrag, bøger. Hjemmeside

Julieanna Hever, RD, MS, CPT. Bøger, artikler, interviews, opskrifter mv.
Hendes Hjemmesider:
http://www.plantbaseddietitian.com  
http://www.goingveg.net
Hendes blog
Hun er Executive Director på EarthSave, International: http://www.earthsave.org 

Vesanto Melina RD, Bøger og artikler.
http://www.nutrispeak.com

Brenda Davis. Diætist. Bøger, opskrifter, artikler.
http://www.brendadavisrd.com

Rip Esselstyn. Engiene2diet. Dramatisk fald i kolesteroltal. Vægttab mv. Foredrag, bog.
http://www.theengine2diet.com

Ruth Heidrich, Ph.D. Bøger, artikler, videoer, foredrag.
http://www.vegsource.com/heidrich

Suzanne Havala Hobbs, Dr.PH., M.S., R.D. University of North Carolina at Chapel Hill. Bøger, artikler. http://onthetable.typepad.com

Virginia Messina, M.P.H., R.D. Nutrition Matters, Inc. http://www.theveganrd.com/

Milton Mills, M.D. Gilead Medical Group Artikel.

Hans Diehl, DrHSc, MPH. Founder-Director, Coronary Health Improvement Project. Lifestyle Medicine Institute. http://www.chiphealth.com

Om Naturlig Hygiejne (veganerkost, vandfaste, kostkombinering, rå mad):

Alan Goldhamer, D.C. Artikler og foredrag, samt bøgerne The Health Promoting Cookbook og The Pleassure Trap.
http://www.healthpromoting.com  

Herbert M. Shelton. Artikler og bøger. Især bøgerne Natural Hygiene: The Pristine Way of Life; Health for the Millions; Fasting for the Health of It; The Science and Fine Art of food and Nutrition; The Science and Fine art of Natural Hygiene; Fasting Can Save Your Life; Fasting and Renewal of Life; Superior Nutrition. Lidt om ham her.

Keki Sidhwa. Bøger, artikler og forelæsninger om Naturlig Hygiejne. http://www.drsidhwa.com

Connie Sanchez N.D. Foredrag og artikler om Naturlig Hygiejne. Faste mv. http://www.thenutritiondoc.com

Alec og Nejla Burton. Artikler og forelæsninger om sund kost, faste og Naturlig Hygiejne.
http://www.alecburton.com

D.J. Scott. Artikler og foredrag om vandfaste, veganerkost og Naturlig Hygiejne. Hans hjemmeside.

Dauglas Graham. Bøger og artikler om veganerkost, Naturlig Hygiejne, rå mad og vandfaste. http://foodnsport.com


 

Her finder du links til nogle af de bedste og mest relevante hjemmesider på engelsk om, hvordan en sund veganerkost kan forebygge og helbrede:

Juel Fuhrman, M.D.
Hans hjemmeside 
Hans blog

T. Colin Campell, Ph.D. 

Dean Ornish, M.D.

John McDougall, M.D.

Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D. 

Neal D. Barnard, M.D.
http://www.nealbarnard.org/
http://www.pcrm.org/

Og ikke mindst: NutritionMD

©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt